Hvordan kjøpe kryptovaluta med fiat-penger

Hvordan kjøpe kryptovaluta med fiat-penger

Lær hvordan du kjøper kryptovaluta med fiat penger ved hjelp av P2P-plattformer og børser, samt hvordan du sikrer dens trygge lagring – vi gir detaljerte forklaringer og veiledninger for kjøp.

Feberen av kryptovaluta feier over et stadig voksende antall ambisiøse investorer. For å bli med i «klubben», trenger enhver nykommer det som er uunnværlig for kryptohandel – digital valuta. Hvor får man det? Det er enkelt – kjøp det med fiat-penger. Imidlertid vet ikke alle hvordan man gjør dette raskt, lønnsomt og uten risiko. I denne artikkelen vil vi detaljert beskrive hvordan du lagrer kryptovaluta og utforske to hovedmetoder for å kjøpe det, komplett med detaljerte veiledninger.

Lagring av kryptoaktiva: Lommebøker og børser

Ifølge analytikere fra Immunefi har hackere siden begynnelsen av 2024 klart å stjele over 200 millioner dollar fra kryptoprosjekter. Derfor bør det første skrittet mot effektiv og sikker digital eiendomsforvaltning være å velge den optimale lagringsmetoden. Det er mest praktisk å lagre kryptovaluta i en lommebok eller på en børs.

Lommebøker er enten kundestyrte eller ikke-kundestyrte. Den ikke-kundestyrte måten å lagre kryptovaluta på er veldig sikker, men ikke alltid praktisk å bruke. Vi anbefaler å være oppmerksom på kalde lommebøker som Trezor og Ledger, betraktet blant de sikreste moderne løsningene for lagring av digitale eiendeler.

På den annen side er den kundestyrte metoden mer praktisk og raskere å bruke, men mindre sikker. Vi anbefaler Cropty Wallet: et utmerket verktøy for å administrere og lagre kryptovaluta med høyeste nivå av beskyttelse og tilgjengelig fra hvilken som helst enhet.

Mange handelsmenn bruker sin børs-konto som lagringsanlegg. En stor fordel er enkelheten med å gjenopprette kontoen og eiendelene. Blant mangfoldet av kryptobørser anbefaler vi ByBit. Fordelene inkluderer døgnåpen støtte, ingen KYC-verifisering, høy transaksjonshastighet og full kontroll over midlene dine.

Kjøpe kryptovaluta: Gjennom P2P og børser

Den norske regjeringen har ikke forbudt kryptovaluta, men nærmer seg det forsiktig. Siden 2022 har kryptovalutainntekter vært gjenstand for beskatning. En undersøkelse utført i 2023 viste at 4,6% av nordmenn eier kryptovaluta. Dette er lavere enn i andre europeiske land som Tyskland (7,2%) og Storbritannia (8%). Imidlertid forventes det at populariteten til kryptovaluta blant investorer vil øke i årene som kommer. Dette vekst vil bli drevet av økt bevissthet, redusert volatilitet og klarere regulering.

De enkleste metodene for å kjøpe digitale mynter er via P2P-plattformer og spesielle børser. La oss undersøke hver alternativ nærmere.

P2P

Denne metoden tillater direkte kjøp av kryptoaktiva fra andre brukere. Prinsippet er som følger: Du finner en annonse fra noen som er villige til å selge krypto, overfører den angitte avtalebeløpet til deres bankkonto, og deretter sender motparten mynten til deg.

I dette tilfellet er det en risiko for å møte en svindler som vil ta pengene og forsvinne. Derfor er det nødvendig med involvering av en garantist eller en escrow-tjeneste for å sikre transaksjonens sikkerhet. Deres oppgave er å sikre at deltakerne oppfyller sine forpliktelser. P2P-plattformer håndterer dette ved å blokkere kryptovalutaen på en slik tjenestes konto og overføre den til kjøperen bare etter at fiat-pengene er kreditert.

Bedrag i P2P er umulig. Hvis motparten ikke bekrefter mottak av betaling innen tildelt tid, kan kjøperen gi tjenesten en kvittering eller bevis på transaksjonen. I slike tilfeller vil selgerens vurdering bli senket, og de kan også bli bøtelagt.

Fordelen med å kjøpe kryptovaluta via P2P er enkelheten. Betalingen går som om du overfører penger fra ett kort til et annet. Denne metoden kan virke risikabel, men i virkeligheten garanterer alle populære P2P-plattformer fullstendig sikkerhet for hver transaksjonsdeltaker.

Andre fordeler med denne metoden inkluderer:

  • Lavere provisjoner og en mer gunstig valutakurs sammenlignet med sentraliserte børser, noe som gir betydelige besparelser på store transaksjoner;
  • Et bredt utvalg av betalingsmetoder (bankoverføring, elektroniske lommebøker, betalingssystemer osv.);
  • Et høyere nivå av personvern sammenlignet med sentraliserte børser (P2P-tjenester krever generelt ikke KYC-prosedyrer);
  • Fleksibiliteten til å kjøpe når som helst og hvor som helst.

For de som er interessert i denne kjøpsmetoden, anbefaler vi P2P-plattformen på ByBit. Vi har skrevet en detaljert guide som forklarer trinn for trinn hvordan du kjøper kryptovaluta ved hjelp av en P2P-tjeneste.

Børser

Børser er kommersielle plattformer som tjener på valutaspredningen mellom kjøp og salg av digitale mynter (spread). Denne metoden tillater den lovlige kjøpet av kryptovaluta uten verifisering ved bruk av fiat-penger (gjennom bankkortoverføringer eller digitale lommebøker).

Børs-tjenester søker uavhengig etter lovlige måter å raskt omgå potensielle begrensninger for å gjøre kjøpsprosessen så praktisk og rask som mulig for brukerne. Imidlertid tar de betalt for dette: ofte er valutakursen for kjøp oppblåst, mens for salg er den nedskalert (sammenlignet med markedstilbudet).

Kjøpsalgoritmen er veldig enkel, og ligner på prosessen med å sende penger gjennom mobilbanking. I tillegg til å kjøpe med fiat-penger, kan andre kryptovalutaer brukes. Betalinger gjøres som om å kjøpe varer, tjenester, eller som P2P-overføringer fra en konto til en annen (fra person til person).

De viktigste fordelene med å kjøpe kryptovaluta gjennom børser inkluderer:

  • Hurtighet. Etter betaling blir den digitale valutaen nesten umiddelbart kreditert til kontoen, noe som er praktisk for raske kjøp.
  • Anonymitet. Mange plattformer krever ikke KYC (kjenn din kunde) verifisering.
  • Sikkerhet. Børser bruker pålitelige sikkerhetsprotokoller og betalingssystemer, og minimerer risikoen for svindel.
  • Mobilitet. Du kan bytte fiat-penger mot kryptovaluta fra enhver enhet med internett-tilgang.

Hvis du planlegger å bruke børstjenester, anbefaler vi å bruke tjenesten BestChange. Med dens hjelp kan du finne en passende børs, sammenligne betingelsene til ulike tjenester, og velge den mest gunstige. Vi har også utarbeidet en detaljert guide for deg, der vi forklarer trinn for trinn hvordan du kjøper kryptovaluta gjennom en børsplattform.

Dagens trend