Hvordan velge den beste (mest sikre) lommeboken for Ethereum

Hvordan velge den beste (mest sikre) lommeboken for Ethereum

Hvordan velge den beste lommeboken for lagring av Ethereum. Sikkerhets- og databeskyttelsesnivåene for ulike typer digitale lommebøker. Funksjoner å vurdere når du velger en praktisk kryptolommebok for ulike formål.

Den digitale valutaen Ethereum (ETH) er nummer to i popularitet og markedsverdi i kryptovaluta-rangeringene, kun slått av Bitcoin. Personer som er interessert i å kjøpe Ethereum, kan benytte seg av P2P- eller børstjenester. Imidlertid trenger de en ETH-lommebok – et spesielt lagringssted for digital valuta.

Vi diskuterer hvordan ulike typer kryptovaluta-lommebøker varierer og hvordan man velger den mest sikre for lagring av Ethereum.

Hovedtyper av ETH-lommebøker

Generelt kan alle lommebøker deles inn i to grupper: varme og kalde. Den viktigste forskjellen ligger i prinsippet om lagring av offentlige og private nøkler for å autorisere kryptotransaksjoner. Varme lommebøker opererer gjennom en PC eller smarttelefons internettforbindelse. Kalde lommebøker er maskinvareenheter hvor brukerdata lagres offline. La oss se nærmere på egenskapene til hver av dem.

Varme Lommebøker

En praktisk og populær lagringsmulighet blant ETH-eiere. Likevel bør egenskapene til ulike typer av disse lagringene vurderes.

Mobile Lommebøker

Installert på en smarttelefon, gir de tilgang til kryptovaluta når som helst, hvor som helst. De fleste mobile kryptolommebøker tillater sporing av den nåværende prisen på Ethereum og utføring av myntbytter. Generelt sett er slike lommebøker relativt sikre. Brukere bør ta flere forholdsregler med dataene sine: ansvarlig lagring av den private nøkkelen, tofaktorautentisering, sikkerhetskopi, osv.

Online Lommebøker

Levert av en tredjepart, typisk kryptovalutabørser, som tilbyr gratis tilgang til digital valuta gjennom en nettleser. Siden all eierens data lagres online, er online lommebøker sårbare for hackingangrep. Derfor er nøye valg av tjenesten og kontroll av brukerlommebokbeskyttelsesverktøyene som brukes av tjenesten, nødvendig.

Nettleserutvidelser

Disse kryptolommebøkene lagrer ikke bare ETH, men interagerer også med desentraliserte applikasjoner gjennom nettleseren. Sikkerhetsnivået her er høyere enn for online lommebøker, ettersom utvidelser krypterer private nøkler.

Skrivebordslommebøker

Denne lagringsmetoden krypterer personlige nøkler på PCens harddisk.

Generelle egenskaper ved varme lommebøker

 • Brukstilfelle – for aktiv Ethereum-handel, lagring av små mengder.
 • Beskyttelse mot tap av mynter – de fleste lommebøker har en sikkerhetskopiering og gjenopprettingsalgoritme, tilgjengelig fra flere enheter.
 • Sikkerhet – på grunn av konstant internettforbindelse, er de potensielt sårbare for hacking.

Kalde Lommebøker

En digital kald lommebok er beskyttet mot uautorisert tilgang, hacking og andre sårbarheter ved å lagre data på en separat enhet uten internettforbindelse. Det er to typer slike kryptolommebøker.

Maskinvarelommebok

En spesiell elektronisk enhet med høyt sikkerhetsnivå som lagrer nøkler offline. Typisk ligner disse lommebøkene en USB-stick. Avanserte modeller er utstyrt med en skjerm for sporing og bekreftelse av transaksjoner før signering, noe som gir et ekstra lag med beskyttelse.

Papirlommebøker

For å bruke en papir-ETH-lommebok, må brukeren skrive ut og lagre nøklene sine på et stykke papir. Til tross for enkelheten, tilgjengeligheten og sikkerheten ved å bruke denne lagringsmetoden, er det en betydelig risiko for å miste personlige data. Noen eiere av kryptolommebøker skriver ut nøkler på titanplater, som er vanskeligere å ødelegge.

Generelle egenskaper ved kalde lommebøker

 • Brukstilfelle – for langtidslagring av store summer.
 • Beskyttelse mot tap av mynter – sikkerhetskopi av passordet, men ingen beskyttelse mot å miste bæreren.
 • Sikkerhet – høyt datavernnivå, ingen internettforbindelse, ulike maskinvareløsninger for å forhindre skade, tyveri eller tap av bæreren.

Kriterier for å velge en Ethereum-lommebok

Det store utvalget av kryptovalutalommebøker skyldes de omfattende tilleggsfunksjonene og mulighetene de kan tilby brukeren. For å velge den beste ETH-lommeboken, bør man først bestemme bruksoppgavene og målene:

 • Hva er lommeboken nødvendig for: lagring av digitale mynter, investering, tilgang til desentraliserte finanstjenester (DeFi) verktøy, eller andre oppgaver?
 • Hvilke nettverk må støttes?
 • Hvilken lommebokfunksjonalitet er nødvendig: evnen til å overføre og utveksle mellom nettverk, tilgang til DeFi, osv.?

Når man velger en kryptolommebok, bør også flere aspekter som påvirker bekvemmelighet og sikkerhet vurderes. Det er viktig å vurdere:

 • Privat nøkkelens privatliv. Kun eieren av ETH-lommeboken bør ha tilgang til de private nøklene.
 • Beskyttelse. Når man velger en sikker lagringsløsning, bør man vurdere utviklerens rykte og beskyttelsesmetodene som brukes. Maskinvarelommebøker anses som de sikreste, men deres funksjonalitet og muligheter er betydelig begrenset sammenlignet med programvareløsninger.
 • Bruksegenskaper. Hvis lommeboken er nødvendig for lagring, er kryptolommebøker med minimal funksjonalitet mer pålitelige på grunn av færre svikt. Hvis tilgang til DeFi er nødvendig, er mobile lommebøker og nettleserutvidelser, som har innebygd tilgang til verktøy, mer praktiske.
 • Nettverksstøtte. Kryptolommebøker varierer i antall støttede nettverk, og derfor antall digitale mynter som kan lagres. For ETH-lommebøker er støtte for Ethereum-nettverket og L2-nettverk nødvendig.

For å velge den mest praktiske og sikre lommeboken for lagring av Ethereum, bør man vurdere funksjonalitet, sikkerhetsnivå, kompatibilitet med andre systemer, egenskaper ved salg, kjøp og utveksling av digitale mynter, samt måter å ta ut midler på. Spesielt gir det mening å vurdere muligheten for å bruke flere typer kryptolommebøker parallelt. For eksempel kan hovedeiendeler lagres på en maskinvarelommebok, mens midler for investering og ulike operasjoner kan holdes på en varm lommebok.

Topp-5 lommebøker for Ethereum

Her er et utvalg av fem ulike lommebøker for lagring av Ethereum. Hver av dem er maksimalt enkel og praktisk å bruke, selv for en nybegynner krypto-investor.

Cropty Wallet

En praktisk tverrplattform forvaringslommebok, Cropty er designet som en omfattende løsning for håndtering av kryptovalutaer. Den kombinerer et enkelt brukergrensesnitt, høyt sikkerhetsnivå og innovative funksjoner. Brukere har muligheten til å bytte og kjøpe valuta innenfor appen. I tillegg til Ethereum støtter lommeboken mange andre digitale mynter og tokens.

Trust Wallet

En ikke-forvaringslommebok fra toppkryptovalutabørsen Binance, posisjonert som en sikker og praktisk løsning for lagring og håndtering av kryptoaktiva. Trust Wallet gir en høy grad av beskyttelse av tilgangsnøkler, ettersom de lagres direkte på brukerens enhet, og anonymitet uten KYC. Det er mulig å integrere med desentraliserte applikasjoner og DeFi direkte fra lommeboken.

Metamask

En populær nettleserløsning med en innebygd utveksling som kan integreres med mange prosjekter og nettsteder. Den lar brukere trygt sende og motta kryptovaluta og håndtere tilgang til ulike desentraliserte applikasjoner som opererer på Ethereum-blockchainen og andre kompatible blockchains. MetaMask er spesielt populær blant de som er aktivt involvert i desentraliserte finansielle operasjoner og DeFi-økosystemet.

Ledger

Ledger er et fransk selskap som utvikler maskinvarelommebøker som støtter mange mynter og fungerer med forskjellige systemer. Fysiske enheter er designet for sikker offline lagring av private nøkler. Brukere kan bruke Ledger til å lagre og håndtere sine kryptoaktiva, og signere transaksjoner på enheten før de sendes til blockchain.

Trezor

Trezor er en populær tsjekkisk produsent av maskinvarelommebøker for offline lagring av kryptovaluta. Enheter er designet med høye sikkerhetsstandarder og har et intuitivt grensesnitt for håndtering av kryptoaktiva. De gir beskyttelse for private nøkler og signerer transaksjoner direkte på enheten, noe som gjør dem til et pålitelig middel for lagring av Ethereum. Den eneste ulempen er dårlig kompatibilitet med iOS.

Dagens trend